Contact

You are here

Hoe we werken

 

Wie we zijn

StreetwiZe is een organisatie die ernaar streeft om op effectieve wijze talent en leiderschap te ontwikkelen in bedrijven. We creëren blijvende verandering in uw organisatie door te werken rond ‘street skills’ of straatvaardigheden.

Straatjongeren vormen het fundament van ons werk: ze zijn onze inspiratiebron en bestaansreden. Jongens en meisjes die overleven in snel veranderende en onrustige omgevingen, waar zware concurrentie heerst en waar middelen schaars zijn. Deze straatjongeren kunnen je dingen bijbrengen die je kijk op de markt veranderen, die veranderen hoe je reageert op een moeilijke situatie, hoe je met je team werkt en hoe je communiceert naar de buitenwereld.

Onze wederhelft, Mobile School, focust op het ‘empoweren’, het sterker maken van straatjongeren, door aan hun eigenwaarde te werken en door straathoekwerkers op te leiden om zo een brede impact te hebben. StreetwiZe investeert 100% van zijn winst in Mobile School, werkt mee aan de educatieve materialen die gebruikt worden op straat en helpt non-stop de sociale impact van Mobile School te verhogen.

Hoe we werken

Street Skills Model

The Street Skills Model based on the strengths of street children.

 

Het ‘Street Skills’-model is gebaseerd op 15 jaar werkervaring met straatkinderen. We hebben 4 ‘street skills’ (straatvaardigheden) geïdentificeerd die het verschil kunnen maken in een continu veranderende bedrijfscontext.

Elke street skill komt voort uit de ervaring van onze straathoekwerkers met straatkinderen, die deze vaardigheden ontwikkelen uit noodzaak, om te kunnen overleven.

Straatjongeren hebben geen vangnet, ze kunnen op niemand terugvallen.  Ze hebben alleen zichzelf, hun middelen en hun ingesteldheid. Door te werken met straatjongeren aan de mobiele scholen, wordt het duidelijk wie de overlevers zijn en hoe ze overleven. StreetwiZe vertaalt hun straatvaardigheden en past ze toe op de context van jouw bedrijf.

Dacht je dat er op straat niets te leren viel? Denk dan nog maar eens na!

 

Methode

De aanpak van StreetwiZe is uniek. We benaderen leren en ontwikkelen op een andere manier dan anderen. Onze methode geeft aan wie we zijn en ze is dan ook duidelijk aanwezig in elk StreetwiZe project.

Zingeving: We hebben van zingeving ons handelsmerk gemaakt en we plaatsen dat dan ook centraal tijdens onze sessies. Zingeving, een duidelijk doel zorgt voor gedrevenheid, energie en actie. We werken om het leven van straatkinderen over de hele wereld te verbeteren. Door in jouw team te investeren en een sterke werkkracht voor jouw organisatie op te bouwen, doe je hetzelfde.

Wetenschappelijke basis: je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Onze ervaring op straat is de basis en inspiratie voor ons werk, maar we kunnen die ervaring ook ondersteunen met academisch onderzoek van toonaangevende universiteiten en met solide bedrijfservaring. De StreetwiZe-methodologie is gebaseerd op ervaringsgericht leren, maar dan met een academische ruggengraat.

Impact: Het staat als een paal boven water: echte levenservaringen hebben een veel grotere impact op de ontwikkeling van succesvolle leiders dan theoretisch leren, dat uitsluitend focust op inhoud. Doelgericht, experimenteel leren, is wat wij aanbieden. De impact op jouw team zal merkbaar en krachtig zijn en het zal je team in de juiste richting sturen.

Authentiek: We praten niet alleen over de straat, we brengen je er ook naartoe. Dat kan door fysieke interactie met de straat in ons ervaringsgericht programma (het Street Programma en de Leiderschapsexpeditie) of via videoverhalen, die in elke workshop gebruikt worden om de verhalen en ervaringen van de straatjongeren te delen. We zorgen ervoor dat onze sessies niet theoretisch zijn en streven een ‘hands on’-aanpak na.

360° Impact Model

360° impact model

Het 360° Impact Model: Als onze methodologie beschrijft hoe we handelen, is het het 360° Impact Model wie we zijn. StreetwiZe en Mobile School zijn geen twee aparte organisaties; ze zijn één. Dit model beschrijft onze manier van werken en hoe we authenticiteit en verbondenheid met de missie verzekeren. 

  1. De winst die gemaakt wordt door StreetwiZe wordt geïnvesteerd in het werk van Mobile School. De tools en spellen die tijdens de programma’s en expedities ontwikkeld worden, worden door Mobile School ook gebruikt op straat over de hele wereld.
  2. Mobile School investeert in de duurzame ontwikkeling van straatkinderen via informele educatieve projecten.
  3. De attitudes, competenties en verhalen van de kinderen van Mobile School inspireren en vormen de basis voor de programma’s en producten die aan StreetwiZe klanten worden aangeboden.
  4. StreetwiZe verkoopt zijn programma’s en producten aan bedrijven en organisaties.